Maitotiloilla hermoillaan yöllisistä vieraista

Maidontuottajat epäilevät, että julkisuuteen tulee pian eläinaktivistien maitotiloilta salaa ottamia kuvia.

Monet maidontuottajat ovat todenneet navetoissa käyneen yöllisiä vierailijoita, kertoo sanomalehti Keskipohjanmaa.

– Koko ajan tulee tietoa, että maitotilojen ympäristössä on nähty epämääräisiä liikkujia, kertoo maitoasiamies Sami Kilpeläinen.

Joillekin tiloille on esimerkiksi soitettu ennakkoon ja kyselty navettojen turvajärjestelmistä. Soittaja on esiintynyt valvonta- ja hälytyslaitteiden myyjänä. Tietojaan kertonut on myöhemmin huomannut, että navetassa on vierailtu.

Maidontuottajia tapahtumat ovat järkyttäneet.

Tuottajat ovat huolissaan siitä, että laiminlyönneistä tuotantoeläinten hoidossa syyllistetään koko ammattikuntaa.

MTK Keski-pohjanmaan puheenjohtajana toimivan Markku Kiljalan mukaan ongelmat kärjistyvät noin prosentilla tiloista, joiden omistajilla on henkisiä tai muita ongelmia.

– Jos hoitaja voi huonosti, kärsii eläintenkin hoito. Näiden tilojen löytäminen jo varhaisessa vaiheessa on vaikeaa. Aktivistien syyllistävä toimintatapa on väärä, Kiljala toteaa.

Katso Outi Airolan raportti Lohtajalta

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.