Maitovalmisteiden ja margariinien D-vitamiinit kohdallaan

Elintarvikevirasto vertaili kymmenien maitotuotteiden ja ravintorasvojen D-vitamiinipitoisuuksia.

Maitotuotteisiin ja margariineihin lisätyt D-vitamiinimäärät ovat kohdallaan, kertoo Elintarvikevirasto. Puutteita vitaminoinnissa ja pakkausmerkinöissä oli vain vähän, kun virasto tutki liki 50 tuotetta.

Näytteitä otettiin maidosta, piimästä, jogurtista ja margariineista. Neljä tutkitusta näytteistä ei vastannut säädöksiä.

Maitovalmisteisiin ja margariineihin lisätään D-vitamiineja, koska vitamiinin saannin on todettu olevan liian vähäistä useissa väestöryhmissä.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.