Miljoonaluokan kasvu silakkasaaliissa

Merialueen ammattikalastuksen saalis oli viime vuonna 117 miljoonaa kiloa, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ennakkoarviot. Saalis on viisi miljoonaa kiloa suurempi kuin vuonna 2008. Kasvu tulee silakasta, sillä sen saalis kasvoi seitsemän miljoonaa kiloa, sen sijaan kilohailin osuus laski miljoonalla kilolla.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan silakka- ja kilohailikannat ovat viime vuosina olleet vahvoja ja sen myötä saaliskiintiöt suuria. Niitä pyydetään avomereltä trooleilla.

Valtaosa ammattikalastajista kalastaa verkoilla tai rysillä rannikkoalueella. Rannikkokalastuksen tärkeimmät kalat olivat viime vuonna siika, lohi, kuha ja ahven. Näistä siian ja lohen saaliit kasvoivat, ahvenen ja kuhan taas pienenivät.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.