Mainos

Nuuskaa myydään nuorille sosiaalisessa mediassa – laivoiltakin yli rajoitusten

Nuuskan laittoman maahantuonnin ja kaupan valvonnassa esiintyy vakavia puutteita.

Suomen Syöpäyhdistyksen selvityksestä käy ilmi, että nuuskan maahantuonnin rajoituksista tiedotetaan suomalaisille niukasti.

Koeostot ovat osoittaneet, että lähes kaikista nuuskaa myyvistä pisteistä sitä voi ostaa yli rajoitusten.

Syöpäyhdistyksen tiedotteen mukaan Suomen rajojen tuntumaan Pohjois-Ruotsiin ja Venäjälle on perustettu vähittäismyyntipisteitä, saa suomenkielistä palvelua ja niissä voi maksaa euroilla..

Myös ruotsinlaivoilla tehdyissä koeostoissa nuuskaa myytiin yli tuontirajoitusten.

Sosiaalinen media myyntikanavana

Maahan tuotua nuuskaa välitetään laittomasti kavereille ja tuntemattomille sosiaalisen median kautta. Facebookin nuuskaryhmissä on tuhansia aktiivisia jäseniä.

Nuuskan terveyshaittoja on julkisuudessa vähätelty, vaikka ne ovat keuhkosyöpää lukuun ottamatta samankaltaisia kuin poltettavien tupakkatuotteiden, muistuttaa terveyden edistämisen ylilääkäri Eeva Ollila Suomen Syöpäyhdistyksestä.

Yläkoulussa, lukiossa ja ammattikouluissa opiskelevien poikien nuuskan kokeilu ja päivittäinen käyttö on yleistynyt viime vuosina merkittävästi. Pojat ovat lisänneet myös savukkeiden sekä nuuskan yhteiskäyttöä.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.