Mainos

Onko pääkaupunkialue jakautunut kultahammasrannikoihin ja gettoihin?

Onko pääkaupunkiseudulla uhkana jakautua selvästi rikkaiden asuinalueisiin ja vähempiosaisten gettoihin? Vai onko se jo jakautunut?

Pääkaupunkiseudulla on nyt jo paljon suurten kauppakeskusten valloittamia alueita ja toisaalta paljon alueita, joista pienimmätkin kaupat ja postit ovat kaikonneet.

MetropoliAreenan kaksintaistelussa aiheesta väittelivät Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner ja Helsingin kaupunginvaltuutettu, historiantutkija Laura Kolbe.

– Kaupunki on mahdollisuuksien ja pettymysten paikka. Helsinkiläisenä haluaisin, että päätöksissä katsottaisiin koko pääkaupunkiseudun kehittämistä, mutta kunnallispolitiikan keinoin se on vaikeaa, Kolbe sanoo.

– Tämä on kuin jalkapallon pinnalla oleilua. Eriytyminen hyväosaisten ja vähäosaisten välillä voi jatkua kauan ilman, että mikään muuttuu. Kriittisessä pisteessä tulee romahdus - pääkaupunkiseudulla sitä ei ole vielä tullut. Mutta kun tulee, asuntojen hinnat romahtavat, kouluihin ei saada opettajia, terveyskeskuksiin ei saada henkilökuntaa. Tämä uhka pitää ottaa ennakkoon todella vakavasti.

Kolbe liputti kaksintaistelun lopussa vielä lähipalveluiden puolesta. Jungner muistutti, että heidän väittelypaikkansa, Sellon kauppakeskus, ei ole pelkästään kauppakeskus, vaan maailmallekin kelpaava esimerkki kestävästä kehityksestä ja ihmisten viihtymispaikka.

Katso itse, miten väittelijät pärjäsivät kaksintaistelussa:

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.