Mainos

Opiskelijoiden työnteko yleistyy

Opiskelijoiden toimeentulo on tuoreen tutkimuksen mukaan parantunut. Yhä useampi opiskelija käy töissä opintojen ohessa ja opiskelijat ovat aiempaa tyytyväisempiä taloudelliseen tilanteeseensa.

Luento-opetusta

Korkeakouluopiskelijoista jo puolet käy töissä opintojen ohessa, joten rahaa on käytettävissä aiempaa enemmän. Opetusministeriön teettämän tutkimuksen mukaan yliopisto-opiskelijat ovat tyytyväisempiä toimeentuloonsa kuin ammattikorkeakouluissa opiskelevat.

Opetusministeriön tilaaman tutkimuksen mukaan yliopisto-opiskelijan keskimääräiset tulot ovat noin 3 900 markkaa kuussa. AMK-opiskelijat tienaavat keskimäärin noin 200 markkaa vähemmän.

Tutkija Petri Lempisen mukaan erot johtuvat siitä, että yliopistokoulutus on keskittynyt suuriin kaupunkeihin. Suurissa kaupungeissa elinkustannukset ovat suuremmat, joten työssäkäynti on lähes välttämätöntä. Tulotason alueelliset erot ovatkin suuret.

Vaikka työssäkäynti parantaa toimeentuloa, monet opiskelijat pitävät töistä aiheutuvaa opintojen pitkittymistä ongelmana.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.