Mainos

Pietikäinen syyttää keskustaa EU:n hyvinvointipolitiikan torjumisesta

MTV3 - Salla Vuorikoski

Kokoomuksen eurovaaliehdokas ja istuva europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen syyttää keskustaa siitä, ettei puolue hyväksy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden kehittämistä. Pietikäinen itse vaatii EU:lle toimivaltaa, jotta se voi määritellä minimitason kansalaisten perus-, työelämän ja sosiaalisille oikeuksille.

- Keskusta on suhtautunut kielteisesti sekä EU:n toimivallan kasvattamiseen että sosiaalisen ulottuvuuden mukaantuomiseen unioniin. Koska keskusta ei hyväksy sosiaalista ulottuvuutta, niin miten se turvaa tasa-arvon ja osallisuuden EU:ssa, Pietikäinen ihmettelee MTV:n netin Vaaliväittelyssä.

Pietikäisen mukaan EU-tason säätely sosiaaliasioissa on välttämätöntä, koska muuten jäsenmaat kilpailevat toisensa kuralle esimerkiksi verokilpailulla. Pietikäisen mukaan EU:n pitäisi muun muassa määritellä perustoimeentulo ja minimipalkka.

- Pohja olisi minimidirektiivin eli vähimmäistason turvaava niin, ettei minkään maan olemassa olevaa lainsäädäntöä heikennetä, Pietikäinen selittää.

Kaikkonen: Tasa-arvo on tärkeä osa keskustalaista aatetta

Keskustan eurovaaliehdokas, kansanedustaja Antti Kaikkonen tyrmää Vaaliväittelyssä Pietikäisen kritiikin.

- Kokoomus ei ole mielestäni erityisesti profiloitunut sosiaalisella oikeudenmukaisuudella politiikassa, ei Suomessa eikä Brysselissä. Keskustalle tämä on osa aatetta, jossa tasa-arvo on aivan keskeinen arvo.

Kaikkosen mukaan on tärkeää, että EU:ssa hyvinvointia kehitetään nimenomaan pohjoismaisen mallin pohjalta.

- Ei ole itsestään selvää, että Euroopan yhteistä sosiaalista ulottuvuutta rakennetaan pohjoismaisen mallin pohjalle. Suomen on määrätietoisesti pidettävä kiinni kansalaistensa oikeudesta sosiaaliturvaan ja sosiaalihuollon palveluihin, Kaikkonen vaatii.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.