Pörssiyhtiöihin haetaan naisosaamista ulkomailta

Naisten osaamista suomalaisiin pörssiyhtiöihin haetaan yhä enemmän ulkomailta.

Helsingin Sanomien selvitys osoittaa, että suurten ja keskisuurten pörssiyhtiöiden naisjäsenistä jo liki kolmannes on ulkomaalaisia.

Esimerkiksi Nokian hallituksessa istuu intialainen Lalita D. Gupte, UPM-Kymmenen hallituksessa puolestaan yhdysvaltalainen Wendy Lane.

Ulkomaalaisten naisten suosion yhtenä syynä on se, että tie yhtiöiden hallituksiin käy toimitusjohtajan työn kautta, lehti arvelee. Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään naista pörssiyhtiön toimitusjohtajana.

Valtaosa hallitusten jäsenistä on edelleen miehiä. Helsingin Sanomien mukaan naisilla on hallussaan kaikista suurten ja keskisuurten pörssiyhtiöiden hallituspaikoista vain 17 prosenttia.

Pörssiyhtiöiden uusi hallintokoodi suosittaa, että ensi vuoden alusta alkaen pörssiyhtiöiden hallituksessa olisi oltava vähintään yksi nainen.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.