Raju tuuli katkoi sähköjä Savossa

Puuskittain puhaltava tuuli ei ole hätäkeskusten mukaan aiheuttanut sähkökatkosten lisäksi muita ongelmia.

Navakasti puhaltanut tuuli kaatoi puita sähkölinjoille ja aiheutti katkoksia sähkönjakelussa eri puolilla Itä-Suomea ja myös Keski-Suomessa. Katkoksista kärsi eilen illalla ja yöllä ainakin 15 000 kotitaloutta.

Sähkönjakeluhäiriöitä oli eilisillasta alkaen Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa. Suurin osa vioista saatiin korjattua yön aikana, mutta energiayhtiöiden asentajilla riittää edelleen töitä.

Käyttöpäällikkö Pekka Miettinen kertoi, että pahimmillaan Savon Voiman asiakkaista lähes 8 000 oli sähköttä viime yönä. Eniten häiriöitä oli Suonenjoella, Karttulassa, Vesannolla, Lapinlahdella ja Siilinjärvellä.

Suur-Savon Sähkön jakelualueella oli enimmillään yli 4 000 asiakasta vailla sähköä. Katkoja oli eri puolilla Etelä-Savoa. Suurin osa vioista korjattiin yön aikana, mutta aamulla oli vielä noin 1 500 asiakasta sähköttä.

Myös Pohjois-Karjalassa puhuri pätki puita sähkölinjoille. Pohjois-Karjalan Sähkön toimialueella pahimmillaan noin tuhat asiakasta oli sähköttä.

Sähkökatkokset ulottuivat myös Keski-Suomen puolelle, mutta siellä lähes kaikki viat saatiin korjattua aamuun mennessä.

Vattenfallin asiakkaista noin 3 000 oli eilen illalla tai yöllä sähköä vailla enimmillään useiden tuntien ajan. Ongelmia oli lähinnä Keski-Suomessa, jonkin verran myös Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Pohjois-Savossa joitakin puita on kaatunut myös asuintalojen päälle. Teille kaatuneet puut voivat haitata myös liikennettä.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.