Mainos

Rakennusurakoille ilmoituspakko - laiminlyönnistä kovat sanktiot

Rakennusurakoista ja rakennustyömaalla työskentelevistä työntekijöistä pitää ilmoittaa Verohallinnolle 1. heinäkuuta alkaen. Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia rakennusurakoita tilaavia tahoja.  

Yritysten on annettava tiedot kuukausittain kaikista urakkasopimuksista, jos tilauksen arvo ylittää 15000 euroa. Jokainen tilaaja ilmoittaa tiedot ostamastaan urakasta.  

Työntekijöiden tiedot täytyy ilmoittaa työmailta, joilla työskentelee samanaikaisesti useampi kuin yksi yritys ja rakennuttajan ostamien urakoiden kokonaisarvo ylittää 15000 euroa. Ilmoitusvelvollisuus on työmaan päätoteuttajalla.  

Kotitalouksien täytyy ilmoittaa tiedot rakennusluvan alaisista töistä ennen rakennustarkastajan loppukatselmusta. Verohallinnolle on ilmoitettava maksetut työpalkat sekä alihankkijat ja niille maksetut korvaukset. Tiedot on toimitettava myös alle 15000 euron sopimuksista.  

Tiedot ilmoitetaan verkossa esimerkiksi suomi.fi-palvelussa. Ilmoitusten laiminlyönnistä voi tulla 15000 euron sanktio.  

Lailla halutaan kitkeä rakennusalan harmaata taloutta.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.