Mainos

Resurssipulainen poliisi uhkaa lakolla

Voimavarapulasta kärsivä poliisi harkitsee työtaistelua, mikäli hallitusohjelmassa luvattua resurssien lisäämistä ei toteuteta. Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) toi julki huolestumisensa tänään Rovaniemellä päättyneessä edustajiston kokouksessa.

Poliisit uhkaavt marssia ulos työpaikoiltaan

Tuore Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Harri Sarvanto pitää liittonsa tärkeimpänä tehtävänä poliisin resurssipulan esilletuomista.
-Yhteiskunnassa ei riittävästi tiedosteta riskejä, joita poliisin riittämättömät voimavarat aiheuttavat, Sarvanto varoittaa. Yhtenä uhkatekijänä hän mainitsee kansainvälisen huumerikollisuuden, jonka Suomeen rantautumisessa eletään nyt ratkaisun hetkiä.

-Maahamme kerran pesiytynyt huumerikollisuus ei lähde koskaan pois. Riittävien resurssien avulla poliisi voi merkittävästi estää huumeiden leviämisen Suomen alueelle, Sarvanto vakuuttaa. Puheenjohtaja muistuttaa päättäjiä nykyisestä hallitusohjelmasta, jonka mukaan poliisin voimavaroja lisätään ja sen toimintaedellytyksiä vahvistetaan. Vähenevän työvoiman ja lisääntyvän työmäärän uuvuttama poliisi harkitsee SPJL:n mukaan järjestöllisiä toimia ja jopa ulosmarssia työpaikoilta, jotta luvattuihin toimiin ryhdyttäisiin.

Avoimiin virkoihin harjoittelijoita


Suomessa on tällä hetkellä avoinna yli 500 poliisin virkaa ja osassa maata supistetaan poliisiyksiköitä. Avoimia virkoja paikataan väliaikaisesti poliisikoulun harjoittelijoilla, jotka joutuvat myös "koville keikoille".

Poliisiopistossa olijat eivät jää työttömiksi

Resurssipulan lisäksi Sarvanto tuo esille alan huonon palkkauksen, jolla on vaikutuksensa myös koulutukseen suuntautuvien nuorien motivaatiolle. Vuonna 1995 perustettuun Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon kuuluu 109 jäsenyhdistystä.

SPJL:n uusi puheenjohtaja ylitarkastaja, varatuomari Harri Sarvannon on Helsingin suojelupoliisista. Vuonna 1964 syntynyt Sarvanto valittiin puheenjohtajaksi ensimmäisellä äänestyskierroksella ja hän sai 61:stä äänestä 38.

(STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.