Mainos

Rinne nettikolumnissaan: Ukrainan kriisi uhka monenlaiselle yhteistyölle

Valtiovarainministeri Antti Rinne ottaa ensimmäisessä MTV Uutisille kirjoittamassaan nettikolumnissa vahvasti kantaa Itämeren suojelun puolesta.

Rinteen mukaan  Suomenlahden parhaillaan kelluvat, ennätyksellisen suuret sinilevälautat peittävät alleen sen, että tärkeä työ meren puolesta on tuottamassa tulosta.

– Kun kuormitusta saadaan pienennettyä, voivat tulokset näkyä lähialueilla rehevöitymisen vähenemisenä nopeastikin, mutta laaja-alaista ja pysyvää paranemista saavutetaan vasta viiveellä, Rinne muistuttaa.

Rinteen mukaan nyt on erittäin tärkeää, että Itämeren tilaa parannetaan jatkossa aidon yhteistyön kautta.

– Tähän tarvitaan laaja-alaisesti mukaan niin eri valtioita, tutkimuslaitoksia, elinkeinoja kuin kansalaisjärjestöjä. Kaikkien on osallistuttava talkoisiin. Tavoitteiden on mahdotonta nähdä toteutuvan ilman Venäjän merkittävää panosta, Rinne huomauttaa.

Rinteen mukaan Ukrainan ympärille kiertyvä kansainvälinen poliittinen kriisi on uhka myös monille muille arvokkaille yhteistyön muodoille.

– Suomen etu on turvata Venäjän pysyminen täysipainoisesti mukana niissä pöydissä, joissa Itämeren kohtalosta päätetään. 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.