Seksialan liitto arvostelee esitystä ihmiskaupasta

Liiton mielestä oikeusministeriön työryhmän esitys ihmiskaupan uhrien kohtelusta rikkoisi YK:n ihmisoikeussäännöksiä.

Seksialan liitto Salli ei hyväksy kaavailuja ihmiskaupan uhrien kohtelusta.

Oikeusministeriön työryhmän esittämät toimet ihmiskaupan uhrien suojelemiseksi eivät ole tyydyttäviä seksialan liiton Sallin mielestä. Liitto on huolissaan siitä, että ihmiskaupan uhreja käytetään perusteluna kriminalisoinnille, mutta uhrit jäävät ilman riittävää apua ja suojelua.

Sallin oikeusministeriölle toimittamassa kannanotossa kritisoidaan ihmiskauppatyöryhmän tulkintaa, jonka mukaan kaikkia ihmiskaupan uhreja ei pidettäisi avun tarpeessa olevina uhreina. Tulkinta on liiton mielestä ristiriidassa YK:n kansainvälistä rikollisuutta koskevan Palermon yleissopimuksen kanssa. Sen ihmiskauppaa koskevassa lisäpöytäkirjassa todetaan, että uhreja pitää suojella ja auttaa kunnioittaen täysimääräisesti heidän ihmisoikeuksiaan.

Seksialan liitto kritisoi lisäksi työryhmän kantaa siihen, ettei ihmiskaupan uhrina oleva prostituoitu ole aina avun tarpeessa. Liitto huomauttaa, että työryhmän aikaisemmassa mietinnössä todetaan prostituution loukkaavan vakavasti prostituoidun koskemattomuutta.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.