Mainos

Sisäministeri Orpo terrorismi-iskuista: Suomessa riskit pienempiä

Ranskan ja Tunisian terrori-iskut eivät aiheuta suojelupoliisin mukaan välitöntä uhkaa Suomelle. Tilannetta seurataan kuitenkin tarkasti.

– Tilanne rajavalvonnassa ja muutenkin turvallisuusviranomaisten piirissä on suhteellisen normaali, sanoo sisäministeri Petteri Orpo.

Suojelupoliisi teki viime vuonna tilannearvion kansainvälisen terrorismin uhista Suomessa. Siinä todettiin, että islamilaisten iskujen uhka on Suomessakin jonkin verran kohonnut.

– Toistaiseksi meidän arvioimme on, että Suomessa riskit turvallisuudelle ovat paljon pienempiä kuin monissa muissa maissa, kuten esimerkiksi Ranska, joka on nyt ollut näiden iskujen yksi pääkohteista.

Myös kasvaviin pakolaisvirtoihin liittyy pelkoja turvallisuusuhasta.

– Näiden muuttovirtojen mukana ei ole liikkunut esimerkiksi terroristeiksi luokiteltavia henkilöitä, toteaa Orpo.

Pakolaisvirtoihin liittyvä turvallisuusuhan riski on kuitenkin mahdollinen ja sitä pyritään torjumaan tiukalla maahantulotarkastuksella.

– Ne, jotka eivät ole todellisen turvapaikan ja suojelun tarpeessa, ovat perusteettomia maahan pyrkijöitä ja heidät käännytetään tai palautetaan lähtömaihin.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.