Suomalaiset syövät aiempaa vähemmän ruisleipää

Suomalaiset syövät enemmän rasvaa ja vähemmän hiilihydraatteja kuin viisi vuotta sitten. Tämä selviää kansallisesta Finravinto 2012 -tutkimuksesta.

Kasviksia, hedelmiä ja marjoja syödään enemmän kuin ennen. Myös D-vitamiinin saanti on parantunut.

Vaikka hiilihydraattien syöminen on vähentynyt, sokerin kulutus ei ole laskenut. Vähemmän syödään ruisleipää ja muita kuitupitoisia ruokia. Muutos ei ole Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan suotuisa kokonaisravitsemuksen kannalta.

Lähes 40 vuotta kestänyt rasvan käytön lasku on nyt taittunut. Suomalaiset syövät enemmän niin kovia kuin pehmeitäkin rasvoja.

Kovien rasvojen osuus on työikäisillä 15 prosenttia energiansaannista, kun suositusten mukaan sen pitäisi olla 10 prosenttia. Kovia rasvoja suomalaiset saavat maitotuotteista, kuten voista ja rasvaisista levitteistä.

Pehmeitä rasvoja sen sijaan syödään nyt tarpeeksi.

(MTV3 - STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.