Mainos

Suomi sai taas virallisen huomautuksen autoverosta

Suomi sai tänään EU:n komissiolta uuden virallisen huomautuksen autoverosta. Komissio on huolissaan Suomen autoverolaista ja haluaa Suomen selvittävän, miten uusi laki poistaa ristiriidat EU:n perussopimusten kanssa. Suomen pitää vastata huomautukseen viimeistään 20. helmikuuta.

Huomautuksessa todetaan, että Suomessa on muutettu hallintokäytäntöä viime syyskuun autoveroratkaisun jälkeen. Se ei kuitenkaan riitä poistamaan ongelmia, toteaa komissio. Hallituksen on tarkoitus antaa esitys uudeksi autoverolaiksi 30. joulukuuta. Uusi autoverolaki astuu voimaan takautuvasti 1.1.2003 eduskuntaehdolla, sillä eduskunta ehtii hyväksyä uuden lain vasta tammi-helmikuussa.

Komissio edellyttää Suomen kertovan vastauksessaan, miten uusi autoveroesitys vaikuttaa huomautuksessa mainittuihin ongelmiin. Ellei komissio ole tyytyväinen Suomen vastaukseen, se voi antaa Suomelle vielä perustellun lausunnon ja lopulta viedä asian EY-tuomioistuimen käsiteltäväksi. Vastausta huomautukseen käsitellään hallituksen EU-ministerivaliokunnassa alkuvuonna 2003.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.