Tällaiset ovat Itämeren maiden merivoimat – katso alusvahvuus grafiikasta

Itämeren suurin merivoima on Venäjä, jolla on arvioiden mukaan jopa kaksi kertaa enemmän aluksia kuin Itämeren toiseksi suurimmalla merivoimalla Saksalla.

Eri maiden kaluston määristä on ristiriitaista tietoa. MTV:n haastatteleman asiantuntija Arno Pulkin mukaan Saksalla, Puolalla ja Ruotsilla on kaikilla käytössään viisi sukellusvenettä, vaikka niiden kunto ja kapasiteetti eroavat toisistaan. Venäjän Itämeren laivastolla taas on nyt operatiivisessa käytössä yksi sukellusvene, mutta määrä vaihtelee aika ajoin.

Venäjän Itämeren laivaston esikunta on Kaliningradissa ja sen tukikohdat sijaitsevat Baltijskissa Kaliningradin alueella sekä Suomenlahden perukassa Retusaaren Kronstadtissa.

Kronstadtissa on sukellusvenekoulu, jossa koulutetaan miehistöä sekä Venäjän laivastolle että ulkomaisille tahoille. Alueen telakoilla myös rakennetaan ja korjataan merivoimien kalustoa Venäjän armeijalle ja myyntiin. Osa Kronstadtin tukikohdan aluksista sijaitsee sen eteläpuolella Lomonosovin satamassa.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.