THL: Ravintoloiden anniskeluaikoja pitää miettiä kriittisesti

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos toivoo, että ravintoloiden anniskeluaikoja ja ravintoloiden tiheitä keskittymiä tarkastellaan kriittisesti. Syynä on korkea väkivallan riski jatkoaikaluvan saaneiden ravintoloiden suljettua ovensa.

Suomalaiset juovat neljä kertaa enemmän ja ovat useammin humalassa kuin neljäkymmentä vuotta sitten, muistuttaa THL. Pahoinpitelyt keskittyvät humalan hetkiin: viikonloppuihin, myöhäisillan ja aamuyön tunteihin.

Tämä näkyy myös päivystyspoliklinikoilla. Esimerkiksi Pohjois-Kymen sairaalan erikoissairaanhoidon päivystykseen tulleista puhallutetuista, 15–29-vuotiaista pahoinpitelyn uhreiksi joutuneista miehistä 90 prosenttia ja naisista noin 60 prosenttia oli humalassa. Miehistä siis lähes kaikki ja naisistakin reilusti yli puolet.

Naisiin kohdistuu väkivaltaa eniten työpaikalla ja kotona, miehiin puolestaan ravintoloissa, baareissa, kadulla tai muilla julkisilla paikoilla.

Parisuhdeväkivaltaan alkoholi liittyy muuta väkivaltaa harvemmin. Naisiin kohdistuvista parisuhdeväkivaltatapauksista kahdessa viidestä joko tekijä, uhri tai molemmat olivat päihtyneenä

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.