Tonnikalasta löytynyt histamiinia

Suomessa myydystä tonnikalasta ja soijakastikkeesta on löydetty histamiinimyrkytystä aiheuttavia biogeenisiä amiineja. Tutkitut tuotteet ovat olleet myynnissä helsinkiläisissä kaupoissa ja ravintoloissa.

Yhden tonnikalanäytteen histamiinipitoisuus oli niin suuri, että myrkytysoireita voi ilmaantua jo yhden syöntikerran jälkeen. Indonesiasta peräisin olevan tonnikalafileen histamiiniarvo oli 360 milligrammaa kiloa kohti, kun suositeltava määrä on alle 200 milligrammaa kilossa.

Histamiinimyrkytyksen oireet alkavat viimeistään tunnin kuluttua ruokailusta. Oireita ovat suun kirvely, iho-oireet, päänsärky, pahoinvointi ja vaikeissa tapauksissa hengenahdistus. Yleensä oireisiin ei tarvita hoitoa, vaan ne häviävät itsestään.
(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.