Mainos

Tuomioja diplomaattisesta kriisistä: Suhteet Viroon kunnossa

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan suhteet Viroon ovat kunnossa. Hufvudstadsbladet kirjoitti tänään Tuomiojan kommentin Baltian maiden haluttomuudesta lähettää venäjänkielisiä uutisia herättäneen närää Virossa.  

Erkki Tuomioja kommentoi Hufvudstadsbladetin eilisessä jutussa Viron, Liettuan, Tanskan ja Britannian ulkoministerien kirjettä EU:lle. Kirjeessä vaaditaan unionilta toimia Venäjän propagandaa vastaan.  

Lehden sitaatissa Tuomioja viittaa asian liittyvän Baltian maiden nationalistiseen politiikkaan ja haluttomuuteen lähettää uutisia venäjäksi.  
– Hufvudstadsbladetin puhelinhaastattelussa, jonka tekstiä en tarkistanut, en maininnut Viroa lainkaan ja olen hyvin tietoinen siitä, että Virossa on myös venäjänkielisiä radio- ja tv-ohjelmia. Viittaus Baltian maiden tilanteeseen koski niiden itsenäisyysajan alkua jolloin vähemmistökysymykset olivat vielä vaikeita ja linjaa haettiin, Tuomioja sanoo STT:lle.  

Suomen Tallinnan-suurlähettiläs kutsuttiin tänään puhutteluun Viron ulkoministeriöön. Lisäksi Viron suurlähettiläs Helsingissä vieraili Tuomiojan luona keskustelemassa lausunnosta. Tuomioja kertoo keskustelun sujuneen hyvässä hengessä.  

Tuomioja sanoo olevansa samaa mieltä kirjeen allekirjoittaneiden ulkoministerien kanssa siitä, että Venäjän propaganda on vahingollista ja siihen tulee oikealla tavalla vastata.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.