Työryhmä: Tupakointi kiellettävä kunnan vuokra-asunnoissa ja bussikatoksissa

Kunnallisiin ja valtiorahoitteisiin vuokra-asuntoihin ehdotetaan tupakointikieltoa. Työryhmä lisäisi myös tupakkatuotteiden sääntelyä.

 Tupakkapolitiikan kehittämistyöryhmän mielestä tupakkatuotteiden käyttö pitäisi kieltää kunnan vuokra-asunnoissa, leikkipuistoissa, uimarannoilla, linja-autokatoksissa ja nuorten leireillä.

Uudet nikotiini- ja tupakkatuotteet se kieltäisi kokonaan. Jos tämä ei onnistu, uusilta tuotteilta tulee ryhmän mielestä edellyttää samaa hyväksymismenettelyä kuin lääkkeiltä.

Lisäksi työryhmä esittää, että tupakkatuotteiden happamuutta ja makua muuttavien aineiden lisäämistä tupakkatuotteisiin ei sallittaisi lainkaan. Tällaisia lisäaineita ovat esimerkiksi mentoli, sokerit ja lakritsit. Perusteluiden mukaan lisäaineiden palamistuotteet altistavat ihmiset aivan eri tavoin lisäaineille, kuin jos niitä käytetään elintarvikkeissa tai kosmetiikassa. 

Tupakkapolitiikan kehittämistyöryhmä luovutti raporttinsa peruspalveluministeri Susanna Huoviselle tänään Helsingissä. 

 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.