Työttömyyden lasku hidastui

Työllisiä oli heinäkuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 23 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyyden kasvu on hidastunut alkuvuoteen verrattuna. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä kasvoi 35 000:lla. Määräaikaisia ja/tai osa-aikaisia työsuhteita oli 2 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin heinäkuussa 21 000 uutta avointa työpaikkaa eli 3 000 enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli heinäkuussa 71,3 prosenttia. Se oli 0,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli heinäkuussa 67,8 prosenttia. Toimialoista työllisyys lisääntyi teollisuudessa, liike-elämän palveluissa sekä koulutuksessa ja sosiaalipalveluissa. Työpaikat lisääntyivät Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.