UM: Vakoiluohjelmistojen kehitys viivästytti murron havaitsemista

Ulkoministeriön tietomurron havaitsemista viivästytti vakoiluohjelmistojen kehittyminen.

Urkintatyökalujen jatkuvan muuttumisen takia tietomurron jäljille oli vaikea päästä, sanoo ulkoministeriön tietohallintojohtaja Ari Uusikartano.  

Uusikartanon mukaan ministeriön tietojen vuotamisesta päästiin jäljille ensimmäistä kertaa tammikuussa. Varsinaisesta ulkoministeriöön kohdistuneesta tietomurrosta saatiin ensimmäiset vihjeet vasta myöhemmin keväällä.

Jos meillä olisikin staattinen tilanne ja voisimme todeta, että tämä se on, ja tämän perusteella pystymme jäljittämään. Mutta hyökkäystyökalut kehittyvät, ja se aiheutti viivettä. 

Uusikartanon mukaan ulkoministeriö on omassa tutkinnassaan käyttänyt apuna ulkopuolisia kumppaneita. Teknistä tukea on saatu ulkomaisilta viranomaisilta. Suojelupoliisin tutkintaa Uusikartano ei kommentoi. 

Uusikartano ei halua kertoa tarkemmin siitäkään, minkälaisten ohjelmien avulla ulkoministeriön tietoverkot on tarkastettu mahdollisilta uhilta.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.