Väestöliitto julkaisi kasvatusoppaan maahanmuuttajille

Uusi opas on suunnattu venäläisille ja somalialaisille maahanmuuttajavanhemmille, ja se on syntynyt käytännön perhetyössä saatujen kokemusten pohjalta.

Väestöliitto on tehnyt kasvatusoppaan somalialaisille ja venäläisille maahanmuuttajavanhemmille. Liitto haluaa tukea vanhempia, jotka kasvattavat lastaan erilaisessa kulttuurissa ja yhteiskunnassa kuin missä itse ovat kasvaneet.

Väestöliitto tekee monikulttuurista perhetyötä Kotipuu-hankkeessa. Oppaat ovat syntyneet käytännön asiakastyössä ilmenneestä tarpeesta. Sisältöä ovat yhteistyössä muokanneet suomen-, venäjän- ja somalinkieliset kasvatuksen ja kulttuurin asiantuntijat.

Oppaissa korostetaan muun muassa isien osallistumisen tärkeyttä kasvatuksessa ja äidinkielien säilyttämisen merkitystä lasten ja vanhempien välisille suhteille.

(MTV3-STT)

Ilmaisia somalin-, venäjän- ja suomenkielisiä oppaita voi tilata Väestöliitosta. Oppaaseen voi myös tutustua Väestöliiton kotisivuilla.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.