Vain joka kymmenes opiskelija uskoo saavansa oman alan kesätyöpaikan

Vain joka kymmenes tutkintoon opiskeleva nuori uskoo varmasti saavansa kesätyöpaikan omalta alaltaan, kertoo kyselytutkimus. Luottavaisimpia ovat rakennusalan ja lääketieteen opiskelijat, kun taas epäileväisimpiä ovat humanististen alojen opiskelijat.

Kyselyyn vastanneista yhdeksän kymmenestä aikoo hakea kesätöitä tänä vuonna. Tärkeimpinä asioina kesätyössä pidetään oman alan työkokemuksen saamista, työtehtävien kiinnostavuutta ja palkkaa.

Aikaisempaa kesätyökokemusta omalta tai muulta alalta oli 94 prosentilla vastanneista.

Vastuullinen kesäduuni 2011 -kampanjan T-Medialla teettämään tutkimukseen vastasi internetissä 650 tutkintoon opiskelevaa 16-25-vuotiasta nuorta tammikuun alkupuolella.

Suomen lasten ja nuorten säätiön sekä Alma Median aloittama kampanja haastaa työnantajia tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.