Mainos

Valtio on valmis luopumaan omistuksestaan Altiassa

Valtio on valmis luopumaan omistuksestaan alkoholiyhtiö Altiassa.

Hallitus sopi asiasta lisäbudjettineuvottelussaan.

Hallitus katsoo, että yhtiöllä ei ole enää strategista merkitystä valtiolle. Yhtiön mahdollisista omistusjärjestelyistä hallitus päättää erikseen.

Hallituksen tiedotteen mukaan eri vaihtoehtoja arvioitaessa painotetaan kotimaista työllisyyttä ja Altian suomalaisen tuotannon turvaamista. Henkilöstön työllisyysasemaan ja hyvään henkilöstöpolitiikkaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Altian toimitusjohtajana viime kuukaudet toiminut Hannu Tuominen ei halunnut tuoreeltaan arvioida mahdollisen omistuspohjan muutoksen vaikutuksia.

– On valtio-omistajan tehtävä ottaa kantaa Altian omistajuuteen ja sen mahdollisiin muutoksiin, Tuominen sanoi.

– Tietysti Altian osalta on toivottavaa, että yrityksellä on omistajat, jotka ovat valmiita investoimaan Altiaan yrityksen kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Altia on keskellä toimitusjohtajavaihdosta edellisen toimitusjohtajan saatua potkut viime vuoden lopulla. Panimoyhtiö Carslbergistä tuleva Pekka Tennilä aloittaa ensi viikon jälkeen.

Haavisto: Valtio osaomistajaksi

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haaviston mukaan valtio voi säilyä Altian osaomistajana. Yhtiö voidaan listata myös pörssiin. Omistajaohjausyksikkö selvittää asiaa lähikuukausina.Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.