Valtion ylimpien virkamiesten virkakierto on toteutumassa

Hallitus käsittelee uudistusta koskevaa lakiesitystä huomenna.

Valtion ylimmät virat ovat tulossa määräaikaisiksi. Ylimpiin tehtäviin valittaisiin tulevaisuudessa henkilöitä viideksi vuodeksi kerrallaan.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan uudistus toteutetaan erityislailla. Hallitus käsittelee lakiesitystä huomenna.

Perusajatus virkakierrossa on se, että jatkossa valtionhallinnon ylimmät virat olisivat valtion yhteisiä virkoja. Hallitus päättäisi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, miten kyseiset noin 130 virkaa jaettaisiin eri ministeriöiden ja valtion virastojen välillä.

Käytännössä perustettaisiin niin sanottu virkapankki, jossa kaikki virat ovat voimassa toistaiseksi. Kun henkilö nimitetään johonkin tiettyyn tehtävään, esimerkiksi kansliapäälliköksi, virasta tulee määräaikainen.

Määräaikaisuus kestää viisi vuotta, ja sen jälkeen siirryttäisiin pääsääntöisesti uusiin tehtäviin.

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan järjestelmä tulisi voimaan sitä mukaan, kun ylimmän johdon virat tulevat avoimiksi.Yksi tavoitteista on myös houkutella valtionhallinnon ulkopuolisia henkilöitä hakemaan näitä tehtäviä.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.