Vapaapalokunnat vaativat lisärahoitusta

Sopimuspalokuntien ja aluepelastuslaitosten neuvottelut uusista sopimuksista takkuavat.

Vapaapalokuntien ja aluepelastuslaitosten sopimusneuvottelut kangertelevat pahasti. Lapissa, Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä on löydetty yhteinen sävel, mutta muualla neuvottelut takkuavat. Vapaapalokuntien vastuulla on jo kaksi kolmasosaa kaikista pelastustoimen hälytystehtävistä Suomessa.

Vapaapalokunnan vaativat aiemmin lähinnä talkoilla rahoitetulle yhdistystoiminnalle nyt enemmän yhteiskunnan tukea.

- Minun mielestäni on aivan oikeutettua odottaa, että palokunnissa ei enää tarvitsisi yhteiskunnallisesti erittäin tärkeiden tehtävien hoitamiseen palokuntalaisten tehdä talkootöitä vaan voitaisiin keskittyä siihen toimintaan, joka nyt jo vaatii erittäin paljon niiltä, jotka palokuntien hälytysosastoissa toimivat, sanoo Suomen Sopimuspalokuntien liiton puheenjohtaja Isto Kujala.

Sopimuspalokunnat neuvottelevat parhaillaan uusista sopimuksista aluepelastuslaitosten kanssa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.