Mainos

Virkarikoslaki uusiksi

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan virkarikoslainsäädännön uudistamista. Työryhmän tehtävänä on pohtia muun muassa niitä virkarikoslainsäädäntöön tehtäviä ehdotuksia ja muutoksia, joita vaaditaan Euroopan neuvoston korruptiota koskevan rikosoikeudellisen yleissopimuksen voimaan saattamiseksi. Yleissopimuksen mukaan kansanedustajat tulisi asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen lahjusrikoksista. Suomen rikoslainsäädäntöön ei nykyisin sisälly tällaista säännöstä.

Rikoslain kokonaisuudistukseen liittyvän selvityksen pyrkimyksenä on täsmentää rikosoikeudellisen vastuun rajoja ja selkeyttää rikoslain virkamieskäsitettä. Tarkoitus on myös määritellä ulkomaisen virkamiehen käsite sekä arvioida, kuinka laajalti ulkomaisiin virkamiehiin voidaan ulottaa Suomen lainsäädännön mukaista virkavastuuta. Työryhmän puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Ilkka Rautio eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta.
(STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.