Virtanen vasemmistoliiton puheenjohtajakisaan

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Virtanen haluaisi vasemmistoliiton terävöittävän profiiliaan vähempiosaisten puolustajana. Suvi-Anne Siimeksen seuraaja valitaan toukokuussa.

Vasemmistoliiton kuopiolainen kansanedustaja Erkki Virtanen, 53, lähtee tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajan paikkaa. Hän ilmoittautui kisaan Pohjois-Savon vasemmiston piirikokouksessa.

Virtanen pitää puolueen toiminnan "peruskaurana" edelleen köyhiä syrjäytyneitä, työttömiä, lapsiperheitä ja eläkeläisiä. Hän kertoi kaipaavansa eurooppalaista yhteistyötä kamppailussa globalisoituvaa kapitalismia vastaan.

Puheenjohtajakisaan on Virtasta ennen ilmoittautunut entinen vasemmistonuorten puheenjohtaja ja nykyinen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilän avustaja Paavo Arhinmäki.

Ennakkosuosikkina pidetään eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Martti Korhosta, joka ei kuitenkaan ole vielä ilmoittanut aikeistaan. Jotkut ovat toivoneet, että myös kansanedustaja Markus Mustajärvi lähtisi ehdokkaaksi.

Suvi-Anne Siimeksen seuraaja valitaan vasemmistoliiton ylimääräisessä puoluekokouksessa Tampereella 13. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.