Vuorenmaa vaatii vuokratyövoimaan yleissitovaa sopimusta

Metallityöväen liiton puheenjohtajan mielestä vuokratyövoimasta on tullut "hiipivä reitti työehtojen polkemiseen".

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii yleissitovan työehtosopimuksen ulottamista koskemaan myös vuokratyötä.

Vuorenmaa perustelee vaatimustaan sillä, että valvontajärjestelmä on pettänyt ja siksi monissa yrityksissä ruuhkahuippujen tasaamiseen tarkoitettu työvoima on tullut pysyväksi käytännöksi. Nyt vuokratyövoimasta on hänen mukaansa tullut "hiipivä reitti työehtojen polkemiseen".

Lapualla puhunut Vuorenmaa sanoi esittävänsä SAK:n hallituksessa, että SAK ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK aloittaisivat neuvottelut, jotta kaikki vuokratyönantajat saadaan yleissitovan sopimuksen piiriin.

Vuokratyövoimaa koskettavan raamisopimuksen aikaansaaminen mittaa Vuorenmaan mukaan sitä, onko EK:n puheissa turvallisella tavalla toteuttavista työelämän joustoista mitään pohjaa.

Työehtosopimuksen on katsottu olevan yleissitova, jos noin puolet alan työntekijöistä on järjestäytyneiden yritysten palveluksessa. Yleissitovuus määrää myös pienet järjestäytymättömät työnantajat noudattamaan työmarkkinaosapuolten välisiä työehtosopimuksia.

Yleissitovia sopimuksia on Suomessa noin 130 ja niiden piirissä noin 90 prosenttia työntekijöistä.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.