Yksityisen terveydenhoidon hintavertailu vaikeutuu huomenna

Tietyissä palveluissa hintavertailu voi olla entistä vaikeampaa huomisesta lähtien, varoittaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Uuden asetuksen mukaan palveluhinnastoa ei tarvitse enää pitää esillä yksityisessä terveydenhoidossa, kuljetuspalveluissa ja puhelin- ja laajakaistapalveluissa.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola muistuttaa, että hintojen ilmoittaminen palvelee paitsi kuluttajaa myös kauppiasta.

- Jos hintaa ei kerrota, kuluttaja saattaa jättää tarjouksen väliin ja siirtyä muiden liikkeiden pariin, hän sanoo.

Varoituksesta huolimatta Kaakkola ei usko hinta-asetuksen muuttavan maan käytäntöä suuresti. Hän mainitsee uudistuksen pohjaavan Euroopan unionin direktiiveihin.

- Direktiivi sinänsä tuli voimaan jo vuonna 2007. Siinä oli maksimissaan kuuden vuoden siirtymäaika, jonka Suomi käytti hyväkseen. Taustalla on se ajatus, että rajat ylittävä kaupankäynti helpottuu Euroopassa, Kaakkola kertoo.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.