Yle: Trafi perii autoilijoilta ylihintaa

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on perinyt palveluistaan autoilijoille ylihintaa.

Yle kertoo nettisivuillaan, että autoilijat ovat maksaneet yhteensä 38 miljoonaa euroa ylihintaa Trafin tieliikennepuolen palveluista vuosina 2010-2014. Liikaa rahaa on peritty esimerkiksi ajoneuvojen ja ajokorttien rekisteröinneistä.

Sen sijaan merenkulun, ilmailun ja rautatieliikenteen taksat ovat olleet jo vuosia liian matalia. Asia käy ilmi Trafin sisäisistä laskelmista, kertoo Yle.

Ylihintaa maksuista syntyy, koska maksuperustelain mukaan Trafi saisi periä julkishallinnollisista palveluista, kuten ajoneuvojen ja ajokorttien rekisteröinnistä, vain omakustannehinnan.

Vaikka esimerkiksi ajokorttien hintaa on alennettu, ylihintaa syntyy silti. Myös katsastuspalveluiden hinta on liian korkea.

Hinnoittelun hankaluus liittyy niin sanottuun nettobudjetointiin. Trafi joutuu päättämään asiakasmaksun suuruuden ennen kuin tietää, minkä verran palvelulle on kysyntää.

Trafi kertoo korjaavansa ongelmaa jatkuvasti, mutta muutos tapahtuu hitaasti.


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.