Mainos

Yrittäjäraha ja oppisopimus apuna työllistymisessä

70 prosenttia yrittäjärahalla ja oppisopimuskoulutuksella työtä etsineistä työllistyi kolmen kuukauden kuluessa.

Yrittäjäraha ja oppisopimuskoulutus näyttävät olevan varmimmat väylät, joilla työvoimapoliittisiin toimiin osallistunut työtön löytää töitä. Työministeriön selvityksestä käy ilmi, että yrittäjärahaa tai oppisopimuskoulutusta saaneista 70 prosenttia työllistyi kolmen kuukauden kuluessa.

Muita useammin töitä saivat myös ne, jotka olivat olleet työllistettyinä yksityisaloille tai osa-aikasijaiseksi tai osallistuneet ammatilliseen työvoimakoulutukseen.

Heikommin töitä sen sijaan toi yhdistelmätuki tai työmarkkinatuellinen harjoittelu. Kaikista työvoimapoliittisiin toimiin osallistuneista töitä löysi tässä ajassa joka neljäs.

Työministeriön teettämässä tutkimuksessa selvitettiin vuosien 2002-2005 välisenä aikana työvoimapoliittisiin toimiin osallistuneiden työttömien työllistymistä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että osallistuminen työvoimapoliittisiin toimiin on usein toistuvaa. Valtaosa koulutukseen ja muihin tukitoimiin osallistuneista työttömistä oli ollut mukana jo aiemmin.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.