Mainos

Yrityksillä kiire rekisteröidä kemikaalit

Kemikaaleja valmistavilla tai maahan tuovilla yrityksillä alkaa olla kiire hoitaa EU:n uuden kemikaaliasetuksen mukaiset rekisteröinnit. REACH-asetuksen mukaiset esirekisteröinnit pitää tehdä joulukuun alkuun mennessä. Jos ne laiminlyödään, yrityksen toiminta voi keskeytyä jopa kuukausiksi.

REACH-asetus velvoittaa yritykset rekisteröimään Euroopan kemikaaliviraston ECHA-tietokantaan kaikki kemialliset aineet, joita ne valmistavat tai tuovat maahan EU:n ulkopuolelta vähintään tonnin vuodessa. Esirekisteröinnin voi hoitaa maksutta kemikaaliviraston nettisivuilla.

Marraskuun alkuun mennessä rekisterissä oli vasta noin 200 suomalaista yritystä. Ilmoitusvelvollisia lienee kuitenkin tuntuvasti enemmän, sillä esimerkiksi lannoitteiden, polttonesteiden, teollisuuden raaka-aineiden, autokemikaalien, kosmetiikan ja vaikkapa grillihiilien tuonti tai valmistaminen voi vaatia rekisteröintiä.

REACH-asetuksen velvoitteista muistuttivat ympäristöministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen ympäristökeskus sekä Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.