Animaatiofestivaali Animatricks marraskuussa Helsingissä

Animaatiofestivaali Animatricks esittelee jälleen uutta animaatioelokuvaa sekä alan pioneereja. Kolmas Animatricks järjestetään marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna elokuvateatteri Andorrassa ja Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä.

Kotimaisista konkareista esittelyvuorossa on 1970-luvulta alkaen Englannissa työskennellyt ja animaatioiden tekoa opettava Marjut Rimminen. Hänen tuotantonsa on jaettu festivaalilla kolmeen näytössarjaan: animaatiolyhytelokuviin, mainoksiin ja lasten animaatioihin.

Festivaalilla esitellään myös suomalaista animaatiomainonnan historiaa. Suomen elokuva-arkiston kanssa kootut kaksi sarjaa alkavat ensimmäisistä animaatiomainoksista 1930-luvulta ja päättyvät 1960-luvun puoliväliin.
Vuosittain festivaali esittelee tarkemmin yhden eurooppalaisen maan animaatioita. Tänä vuonna vuorossa on Britannia. Sen satavuotista animaatiohistoriaa esitellään laajasti. Britannia-sarjoissa nähdään muun muassa täyspitkät elokuvat Animal Farm (1954) ja Secret Adventures of Tom Thumb (1993).

(STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.