Gösta-museon suunnittelu meni Espanjaan

Serlachius-museo Göstan laajennuksen suunnittelukilpailu on ratkennut. Voiton vei barcelonalaisen MX_SI architectural studion suunnitelma Parallels. Mäntän Joenniemen kartanon puistossa sijaitseva Gösta-museo saa suunnitelmassa viereensä järveä kohti polveilevan puurakennuksen.

Perusteluiden mukaan Parallels on hienovireinen puurakennus, joka asettuu osaksi Joenniemen historiallisia kerrostumia vanhaa kunnioittavana mutta samalla itsenäisenä, uutena rakennustaiteen kerrostumana. Laajuudestaan huolimatta se jättää Joenniemen kartanon maiseman hallitsijaksi, mutta ei myöskään pyri piiloutumaan; rakennus on rohkeasti sitä mitä se on, päätöstä perustellaan.

Laajennus viisinkertaistaa Gösta-museo nykytilat. Lisärakennushankkeen alustava kustannusarvio on noin 18 miljoonaa euroa. Laajennusosa pyritään avaamaan yleisölle keväällä 2014.

Suunnittelukilpailuun osallistujia oli ennätysmäärä. Voittaja valittiin 579 ehdotuksen joukosta. Ehdotuksia tuli 41 eri maasta. Voittajatyö palkitaan 40 00 eurolla.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu (Seitsemän uutiset 22.6.2011)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.