Mainos

Kajaanin ammuskelijoita kuulustellaan

Poliisi kuulustelee parhaillaan kolmea miestä ja yhtä naista Kajaanin piiritystilanteeseen johtaneesta eilisestä ammuskelusta.

Tilanne sai alkunsa eilen iltapäivällä, kun ulkopuolinen ilmoittaja kertoi nähneensä aseen Tilhitiellä. Kaupungin omistamasta rivitalosta oli kuulunut ensin tappelun ääniä ja sitten laukauksia.

Paikalle ensimmäisenä ehtinyt poliisipartio näki miehen kävelevän talon pihalla pitkäpiippuisen aseen kanssa. Tämä ei kuitenkaan totellut poliisin käskyjä, vaan käveli kylmän rauhallisesti poliisiauton luo ja ampui kohti useita laukauksia.

Tämän jälkeen poliisi ampui yhden laukauksen ampujaa kohti. Laukaus ei osunut, ja ampuja vetäytyi sisälle rivitaloasuntoon. Tilanne lukkiutui pariksi tunniksi.

Poliisikoira auttoi kiinniotossa

Piirityksestä ammuttiin uusi laukaus hieman ennen iltaseitsemää. Kolmannen laukauksen jälkeen paikalle ajoi armeijan panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo Pasi.

Paikalla ammuttiin kaikkiaan viisi laukausta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, oliko ammuskelu summittaista vai tarkoituksellista.

Kiinniotetuista kaksi tuli ulos Variskankaan Tilhitiellä sijaitsevasta asunnosta vapaaehtoisesti neuvottelun jälkeen. Poliisikoira käskytettiin toisen ulostulleen kimppuun, mutta tästä ei aiheutunut hoitoa vaativia vaurioita kiinniotetulle.

Kolmas saatiin kiinni asunnon sisältä poliisikoiran avulla. Neljäs napattiin hieman myöhemmin toisesta rivitaloasunnosta.

Yksi kiinniotetuista vapautui vankilasta?

Piirityksen aiheuttaneilla oli aseinaan haulikko ja käsiase. MTV:n uutisten tietojen mukaan kyseiset henkilöt ovat poliisille entuudestaan tuttuja.

Poliisi jatkaa tapauksen motiivin selvittämistä. Joidenkin tietojen mukaan yksi kiinniotetuista olisi vapautunut juuri eilen Oulun vankilasta, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Kiinniotetuista miehistä kaksi on syntynyt vuonna 1973 ja yksi vuonna 1977. Nainen on syntynyt vuonna 1965. Porukasta kolme on kajaanilaisia ja yksi oululainen. Kaikki neljä henkilöä tunsivat entuudestaan toisensa ja he olivat kiinniotettaessa päihtyneitä

Piiritystilanne ei aiheuttanut vahinkoa sivullisille.

Tapahtumaa tutkitaan tässä vaiheessa murhan yrityksenä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena. Tekijöitä kuulustellaan parhaillaan.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.