Ruanda-puolustus: Syytetty on surullinen ja pettynyt

Kansanmurhasta tuomittu Francois Bazaramba oli puolustuksensa mukaan pettynyt ja surullinen kuultuaan tuomiosta. Bazaramban puolustusta johtava lakimies Ville Hoikkala suomikin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiota kovin sanoin.

- On vaikea ymmärtää käräjäoikeuden logiikkaa esimerkiksi siinä, mihin on uskottu ja mihin ei. Lisäksi hämmästyttävää on jatkuva Ruandan valtion ihannointi ja sen ihmisoikeusongelmien vähättely, Hoikkala sanoi iltapäivällä.

Valtionsyyttäjä Raija Toiviainen puolestaan oli tyytyväinen tuomioon.

- Olen ollut koko tämän prosessin ajan sitä mieltä, että näyttö riittää. Tämä tuomio myös osoittaa sen tosiseikan, hän sanoi.

Hoikkala ihmetteli tuomiossa myös sitä, että käräjäoikeus jätti huomiotta vain kahden todistajan lausumat sillä perusteella, että ne oli saatu kiduttamalla. Ruandaan puolustus ei aio enää lähteä, jos sinne tehdään matka hovioikeuskäsittelyn aikana.

- Ruandassa meidän kollegamme Peter Erlinder on pidätetty, koska hän on esittänyt sellaisia historiantulkintoja, joiden sanominen on Ruandassa kiellettyä. Ruanda ei ole meille enää turvallinen paikka mennä, Hoikkala katsoi.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.