Talvivaaran valvonnasta kantelu oikeuskanslerille

Joukko Sotkamon ja Ylä-Savon asukkaita on jättänyt kantelun oikeuskanslerille Talvivaaran nikkelikaivoksen valvonnasta. Tiistaina jätetyn kantelun on allekirjoittanut 28 henkilöä.

Oikeuskansleria pyydetään selvittämään, ovatko kaivoksen ympäristöhaittojen valvonnasta vastanneet viranomaiset syyllistyneet laiminlyönteihin. Kantelijoiden mukaan Sotkamossa olevan kaivoksen jätevesi- ja pölyhaitat ulottuvat laajalle Oulujoen ja Vuoksen vesistöön. Heidän mielestään kaivosyhtiön kaavailema uraanin tuotanto tulisi myös selvittää.

Oikeuskanslerin virasto vahvisti saaneensa kantelun, jossa pyydetään tutkimaan Kainuun ely-keskuksen ylijohtajan menettely ja mahdollinen esteellisyys Talvivaaran kaivoksen valvonnassa.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.