Inflaatio laski 2,4 prosenttiin

Hintojen nousua hillitsi toukokuussa eniten muun muassa viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden, reseptilääkkeiden ja käytettyjen autojen halpeneminen.

Kuluttajahintojen nousu hidastui hieman toukokuussa. Inflaatio laski Tilastokeskuksen tänään julkistamien tietojen mukaan 2,4 prosenttiin, kun se huhtikuussa oli 2,6 prosenttia.

Huhtikuusta toukokuuhun kuluttajahinnat laskivat 0,1 prosenttia. Lasku edellisestä kuukaudesta johtui kuluttajahintaindeksin tietojen mukaan ennen kaikkea vihannesten halpenemisesta.

Kuluttajahintojen vuosinoususta puolet johtui asumisen kallistumisesta. Asumisen hintoja nostivat asuntolainojen korkojen nousu, asuntojen ja kiinteistöjen hintojen nousu sekä asumisenojen kallistuminen.

Hintojen nousua hillitsi toukokuussa eniten viihde-elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden, polttonesteiden, reseptilääkkeiden ja käytettyjen autojen halpeneminen.

Euroalueen inflaatio pysyi ennakkotietojen mukaan toukokuussa huhtikuun vauhdissa ja oli 1,9 prosenttia. Suomen Emu-inflaatio oli yhdenmukaistetulla kuluttajahintaindeksillä mitattuna toukokuussa 1,4 prosenttia.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.