KL: Venäläiset pesevät nyt rahojaan Suomessa

Keskusrikospoliisin mukaan Suomen löyhä lainsäädäntö houkuttelee ulkomaisia rikollisia pesemään rikoksilla hankittuja rahojaan Suomessa, kertoo Kauppalehti.

Poliisin tiedossa on useita tapauksia, joissa epällään rikollisten suorittaneen rahanpesua omissa nimissään. Keskusrikospoliisista kerrotaan, että varsinkin venäläisrikolliset ovat ryhtyneet pesemään rahaa ahkerasti Suomessa.

Kauppalehden mukaan Suomen poliisi on lähes voimaton, jos alkuperäinen rikos on tehty ulkomailla, ja rikollinen itse muuttaa rahat laillisiksi Suomessa. Rikoksella hankitut rahat sijoitetaan Suomessa liiketoimintaan tai asuntoihin.

Laittomien varojen itsepesu on tehty laittomaksi laajalti Euroopassa. Valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta vaatii oikeusministeriötä kiristämään rahanpesulainsäädäntöä myös Suomessa.

Kauppalehden mukaan Suomi on saanut löysästä rahanpesulainsäädännöstään useita huomauksia.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.