Kouvola lomauttaa valtaosan henkilöstöstään

Kouvolan kaupunki lomauttaa valtaosan henkilöstöstään tänä vuonna. Lomautukset kestävät yleensä kolme viikkoa, kertoi kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki.

Lomautuksilla haetaan seitsemän miljoonan euron säästöjä. Kaupunki työllistää noin 6500 henkilöä.

– Arvioilta noin neljäsosaa työntekijöistä ei lomauteta, tai lomautus on kolmea viikkoa lyhyempi. Tämä koskee esimerkiksi pääosaa terveysalalla työskentelevistä, Lamminmäki sanoi.

Kaupunginhallitus päätti lomautuksista maanantaina äänin 7-2. Lamminmäki sanoi, että kaupungin rahapulan taustalla on muun muassa paperitehtaiden sulkemisen vaikutus verotuloihin.

– Olemme myös "kuntaliitosloukussa". Kuusi kuntaa yhdistyi vuonna 2009, ja samalla moneen virkaan annettiin lakisääteinen irtisanomissuoja määräajaksi.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.