Moody's: Suomi edelleen A- ryhmää

Yritysten ja valtioiden luottokelpoisuutta arvioiva amerikkalainen Moody s arvioi Suomen valtion lyhyen ja pitkän aikavälin näkymiä vakaiksi.

Tämän vuoksi se pitää valtion lainojen luokituksen ennallaan eli Aaa:ssa. Se on parhain arvio, jonka amerikkalaisluokittaja myöntää. Kansainvälisistä luokituksista riippuu, millaista hintaa Suomi joutuu maksamaan lainoistaan. Mitä parempi arvio, sen halvemmalla lainat irtoavat.

Erityisellä mielenkiinnolla luokituksia seurattiin, kun Suomi kärsi lamasta. Moody sin mukaan Suomessa on varauduttava ikääntymisen, verorakenteen ja sosiaalijärjestelmän muutoksiin. Se sanoo kuitenkin luottavansa hallituksen, talouselämän ja väestön valmiuteen ja haluun kohdata haasteet.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.