Mainos

OP:n Karhinen: Inflaatio on pysyvä riesa

Suomen finanssialan johtajat ovat huolestuneita hintojen kiihtyvästä noususta. OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen arvioi, että ruuan ja energian kallistumisesta lähtenyt inflaatio voi olla pysyvä riesa.

- Kyllä minä siitä olisin huolissani. Me ennakoimme, että tänä vuonna liikutaan noin kolmen prosenttiyksikön pinnassa ja että se olisi jopa pysyvää, eikä tilapäistä, kuten EKP:n suunnalta viestitään.

Inflaatio johtaa nopeasti lainakorkojen nousuun. Karhinen arvioi, että jos Euroopan velkakriisistä ei tule lisää huonoja uutisia, Euroopan keskuspankki nostaa ohjauskorkoaan heti kesän jälkeen.

- On sillä tavalla ongelmallinen tilanne, että korkoja pitäisi nostaa, mutta tämä matala talouskasvu ei vielä salli niin voimakasta korkojennostoa.

Sampo: Korot nousevat pikkuhiljaa

Myös Sampo-konsernin johtaja Kari Stadigh uskoo, että korot pikkuhiljaa nousevat.

- Aikataulu on tietenkin avoin. Esimerkiksi Sampo-konsernissa olemme varautuneet siihen, että korot nousisivat tästä eteenpäin.

Stadigh sanoo, että Suomen naapurimaissa menee nyt hyvin, mutta meillä vaalivuosi aiheuttaa riskejä hyvälle talouskehitykselle.

- En usko yleiseen mantraan, että veroja nostamalla ratkaistaan ongelmat. Suomessa tarvitaan lisää työpaikkoja ja niitä ei synny veroja nostamalla.

Hallituksen vuodenvaihteen veronkorotukset kiihdyttävät myös osaltaan inflaatiota.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.