Osuuspankkien ja Pohjolan riita syvenee

Osuuspankkikeskus sanoo irti vakuutusten markkinointia koskevat sopimukset Pohjolan, Eurooppalaisen ja Ilmarisen kanssa.

OPK ja OKO tekevät Pohjolan osakkeista arvonalentumiskirjauksen, jonka tulosta alentava vaikutus on OKO-konsernissa 9 ja Osuuspankkikeskuksessa 18 miljoonaa euroa. Osuuspankkiryhmä on katsoo, että Pohjolan ja Conventumin yhdistyminen muuttaa markkina- ja kilpailutilannetta siten, että Osuuspankkiryhmä ei voi jatkaa yhteistyötä Pohjolan ja Ilmarisen kanssa.

Pohjolan merkitys muuttui

OPK:n ja OKOn johtokunnat katsovat myös, että tilanteen muutoksen johdosta OPK:n ja OKOn omistamia Pohjolan osakkeita ei enää voida pitää strategisena vaan tavallisena markkinaehtoisena sijoituksena. Tästä syystä osakkeet siirretään kirjanpidossa vaihtuviin vastaaviin arvopapereihin eli markkina-arvostuksen piiriin. Samalla niistä tehdään 28 miljoonan euron arvonalentumiskirjaus. Markkina-arvostukseen siirtymisen alentava vaikutus OKO-konsernin tulokseen toisella vuosineljänneksellä on noin 9 miljoonaa ja OPK:n tulokseen noin 18 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.