Suomalainen elintarviketehdas avataan Kiinassa

Suomalainen elintarviketeollisuus on tehnyt merkittävän päänavauksen Kiinan markkinoille. Tuorejuustoja, jugurtteja, pussi- ja purkkimaitoa sekä prosessijuustoja valmistava Lvdu Lapland Food on käynnistämässä parhaillaan ensimmäistä tuotantolaitostaan Liaoningin maakunnassa Koillis-Kiinassa.

Yritykseen on investoitu yli 5 miljoonaa euroa. Suomalaisilla on yhteisyrityksessä enemmistö.

Tehtaan tuotanto käynnistyy täydellä vauhdilla kevään aikana, nyt on menossa hienosäätö.

Lapland Foodin tarkoituksena on aloittaa myös nestemäisen äidinmaidonvastikkeen tuotanto Kiinassa.

Esimerkiksi tehtaan juustola voi käsitellä päivässä 160 000 litraa maitoa, joka tulee alueen suurimmilta tiloilta. Tehtaalla on oma vedenpuhdistamo ja laboratoriot.

– Muun muassa melamiini ja raskametallit on hyvä testata niin raaka-aineista kuin lähtevistäkin tuotteista, toimitusjohtaja Jussi Heinonen Innolact Oy:sta kertoo.

(MTV3)

Lisää illan tv-uutisissa MTV3-kanavalla

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.