Borneon nenäapinoita uhkaa sukupuutto

Borneon saarella elävät nenäapinat ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon, National Geographic -aikakauslehti kertoo.

Hakkuut, maanviljely ja metsäpalot uhkaavat apinoiden olemassaoloa. Lehden mukaan nenäapinoita on jäljellä enää 8000 suurimmaksi osaksi Indonesialle kuuluvan Borneon eteläosissa. Niitä ei esiinny missään muualla.

Nenäapinat tarvitsisivat yhtenäisiä metsäalueita elintilakseen, mutta sellaisia on jäljellä jatkuvasti vain vähemmän. National Geographic kirjoittaa, että nenäapinoiden lukumäärä "laskee jokaisen kaadetun puun myötä".

(MTV3-STT-DPA)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.