Breivikin vankilaolot eivät vielä muutukaan: Valtio pohtii valittavansa tuomiosta

Norjalaisen joukkomurhaajan Anders Behring Breivikin vankilaoloihin ei ole ainakaan vielä tulossa muutoksia, ilmoitti vankilanjohtaja torstaina.  

Tuomioistuin katsoi keskiviikkona, että Breivikin kohtelussa oli rikottu Euroopan ihmisoikeussopimuksen artiklaa, joka kieltää epäinhimillisen tai nöyryyttävän kohtelun.

Breivikin asianajaja sanoi tuomion jälkeen odottavansa vankilan ilmoittavan muutoksista vankilaoloissa.

Norja saattaa valittaa päätöksestä

Vankilanjohtaja Ole Kristoffer Borhaug sanoi uutistoimisto AFP:lle, ettei välittömiä muutoksia ole tulossa, koska tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Valtio ei ole päättänyt, valittaako se tuomiosta. 

Breivik tappoi vuonna 2011 yhteensä 77 ihmistä Oslossa ja Utöyan saarella. Breivik tuomittiin seuraavana vuonna ainakin 21 vuodeksi vankeuteen.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.