TV-Opas

Donald Trumpin hiuspehkosta kohistaan – tupee, aito tukka vai päänahkaoperaatio?

Amerikoissa kaikki on isoa. Niin bisnes, politiikka kuin hiukset. Kannattaa katsoa vaikka Donald Trumpia.

Trumpin suuret puheet ovat populistisia. Sitten meneekin vaikeammaksi. Nimittäin puheiden rinnalla lähes yhtä paljon huomiota keräävää bisnesmogulin kampausta on vaikea luokitella mihinkään tyyliin.

Hiusten on sanottu muistuttavan niin peruukkia kuin tienposkessa olevaa raatoa. Trumpin hiukset -meemien väsäämiseen sosiaalisen mediaan on käytetty luultavasti yhtä paljon tunteja kuin Empire State Buildingin rakentamiseen.

Kampaus on näyttänyt samalta jo vuosia.

Aito asia?

Yhtä iso kysymys on: Ovatko kampaus ja hiukset aitoja?

Tupee? Ei todennäköisesti. Trumpin on vaalikiertueellaan antanut naisten kokeilla hiuksiaan todistaakseen, että ne ovat aidot. Samaa sanoo hiusalan ammattilainen Caroline Mitgang Quartz-nettijulkaisussa.

Kampaus näyttää "siltä kuin hän pitäisi hattarasta tehtyä Kangol-hattua, ja (kampaus) on vain kuin voimakas lehmännuolema, jonka kasvu suuntautuu eteenpäin", Mitgang kuvailee.

Hänen mukaansa päänahassa olevat hiustupet istuvat kukin eri kulmassa, ja kulmat määräävät hiuksen kasvusuunnan.

– Lehmännuolema on hiusrypäs, missä hiustupet istuvat kaikki jyrkässä kulmassa, mikä aiheuttaa että rypäs kasvaa eri suuntaan kuin muut ympäröivät hiukset, Mitgang kertoo.

Kalju piiloon tai päänahkaoperaatio?

Entä kaljunpeittämis-teoria (combover)? Todennäköisesti ei sekään, sanoo Mitgang ja arvioi, ettei Trump peitä oletettua kaljua.

Men's Health -lehdessä losangelesilainen ihotautilääkäri Paul McAndrews pohtii vaihtoehtoja, miksi mies saattaisi käyttää comboveria. Hän listaa kolme vaihtoehtoa: peittääkseen kaljuuntumista, epäonnistunutta hiustensiirtoa, tai arpea päänahan operaatiosta, missä kaljuuntunutta päänahkaa poistetaan, ja jäljellä oleva, hiuksia sisältävä päänahka ommellaan yhteen.

Ja tästä viimeisestä vaihtoehdosta riittääkin huhuja. 1993 ilmestyneen Lost Tycoon: Many Lives of Donald J. Trump -kirjan mukaan Trump syytti raivoissaan silloista puolisoaan Ivana Trumpia siitä, että tämän plastiikkakirurgi teki Trumpille epäonnistuneen päänahkaoperaation.

Men's Healthin haastatteleman Plastiikkakirurgi Richard Flemingin mukaan Trumpin hiukset ja päänahka näyttävät normaaleilta, eikä kuvissa näy arpea.

Värjätyt? Tyylikkäät?

Ovatko ne värjätyt? Väri muistuttaa kananpojan orastavaa keltaista, Mitgang sanoo.

Ovatko ne tyylikkäät?

– Uskon että ne ovat aidot hiukset, mutta en usko, että Jumala toimi hänen hiusrajansa arkkitehtinä, McAndrews sanoo.

– Pahoittelen, jos joudun niistämään toisten kakkuun, mutta ammattilaisena arvioni on, että Donald Trumpilla on aikansa elänyt hiustyyli, josta kukaan ei pidä. 

Miksi Trump on uskollinen tyylilleen? Koska hän ilmeisesti vain tykkää tyylistään.

– Moni mies valitsee hiustyylinsä pari kolmekymppisenä ja pysyy samassa tyylissä loppuelämänsä, sanoo Louisvillen yliopiston psykologian professori Michael Cunningham Men's Healthissa.

Trump itse tykkää

Mitä Trump itse sanoo?

Omasta mielestään hiustyylissä ja hiusrajan linjassa ei ole mitään hassumpaa.

– Hiukseni ovat sataprosenttisen aidot. Hiustyylini luomisessa ei ole vahingoitettu yhtäkään eläintä, hän sanoi 2004 kirjoittamassaan kirjassa Trump: How to Get Rich.

Des Moines Register -lehden mukaan Trump on ilmeisesti joskus seisonut peilin edessä tuskastuneena kampa kädessä.

Jos minusta tulee presidentti, virassa ei ole aikaa peilailla hiuksia, Trump on tokaissut. 

– Luultavasti kampaisin hiukseni taakse. Miksi? Koska tätä hommaa on liian vaikea kammata.

Voisihan kampausta luonnehtia vaikka yhdistelmäksi tuulessa vellovaa viljapeltoa ja Kiasman museorakennusta. 

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.